Υλικά
- 4 ή 8 χοιρινά μπριζολάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι χωρίς φλούδα
- ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- ½ πορτοκάλι στυμμένο ( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπριζολάκια, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε τα μπριζολάκια για 20 λεπτά να σιγοβράσουν και είναι έτοιμα.
- Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα μπλέντερ, τη χτυπάμε και την πολτοποιούμε.
- Στο τέλος περιχύνουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα.