Υλικά
- Για τη ζύμη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γραμμάρια λάδι
- 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.