Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 πικάντικα λουκάνικα (μικρά)
- 3 γλυκά λουκάνικα (μικρά)
- 1 κόκκινη πιπεριά, μεγάλη, κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
- 1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 800 γρ. ντομάτες σε κύβους
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαύρο αλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, προσθέστε μπόλικο αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη. Ανακατέψτε με λίγη ποσότητα λαδιού για να μην κολλήσουν.
- Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τα λουκάνικα, σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν βαθιά από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρέστε τα λουκάνικα, κόψτε τα σε ροδέλες και αφήστε τα στην άκρη.
- Σοτάρετε όλες τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες, όλα τα μπαχαρικά και τις φέτες λουκάνικου στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράστε περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.