Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 πικάντικα λουκάνικα (μικρά)
  • 3 γλυκά λουκάνικα (μικρά)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, μεγάλη, κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, μεγάλη, σε κύβους
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 800 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαύρο αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, προσθέστε μπόλικο αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη. Ανακατέψτε με λίγη ποσότητα λαδιού για να μην κολλήσουν.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τα λουκάνικα, σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν βαθιά από όλες τις πλευρές.
  4. Αφαιρέστε τα λουκάνικα, κόψτε τα σε ροδέλες και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Σοτάρετε όλες τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  6. Προσθέστε τις ντομάτες, όλα τα μπαχαρικά και τις φέτες λουκάνικου στην κατσαρόλα.
  7. Σιγοβράστε περίπου 10 λεπτά.
  8. Προσθέστε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.
  9. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.