Οι τιμές κρεάτων, φρούτων και λαχανικών κινούνται στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, ενώ η καλή ποιότητα και η επάρκεια στην τροφοδοσία είναι στοιχεία που διασφαλίζονται με τη συνεχή παρακολούθηση της αγοράς και τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στ. Κομνηνός, μετά την επίσκεψή του τόσο στον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών – κρεαταγορά όσο και στον Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα διήρκεσε αρκετές ώρες και συζητήθηκαν με τους επιχειρηματίες όλα τα θέματα που τους απασχολούν (κακής ποιότητας υποδομές στη λειτουργία της αγοράς, τιμοκατάλογοι είσπραξη Α’ και Β’ χονδρεμπορικού κέρδους κλπ) . Ο κ. Κομνηνός άκουσε τα αιτήματά τους και τόνισε ότι στόχος του υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η διασφάλισης της διαφάνειας και του ανταγωνισμού στη διαμόρφωση των τιμών.

Οι τιμές στα λαχανικά, όπως είπε ο κ. Κομνηνός διαμορφώνονται φέτος χαμηλότερα από πέρυσι κατά 7% με 8% αν και η άποψη των εμπόρων είναι ότι οι τιμές διαμορφώνονται φέτος κατά 12% χαμηλότερα από πέρυσι.