Εκδήλωση, με θέμα τις σημαντικότερες αλλαγές στη φορολογία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, διοργάνωσε η Eurobank, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.).

Στην εκδήλωση συμμετείχε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και επιχειρηματιών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις βασικότερες τροποποιήσεις, που επέρχονται στη φορολογική νομοθεσία και αφορούν άμεσα τη λειτουργία της Μικρής Επιχείρησης.

Το κοινό καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων Eurobank, Νικόλαος Κοκκίνης, ο οποίος, σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης, που έχει εφαρμόσει η Eurobank, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση με βάση τη στρατηγική δέσμευσή της να βρίσκεται πάντοτε «υπεύθυνα δίπλα στους πελάτες της».

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η κ. Γιώργος Χριστόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ο οποίος, μέσα από αναλυτικά παραδείγματα, παρουσίασε λεπτομερώς όλα τα θέματα, που καλείται να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας και η μικρή επιχείρηση, σύμφωνα με τα προβελπόμενα στη νέα φορολογική νομοθεσία.

Ενδεικτικά, έγινε αναφορά στις αλλαγές που ισχύουν στον τρόπο φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων, στις τροποποιήσεις που αφορούν δαπάνες, τεκμήρια, ΦΠΑ, Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και μεταβιβάσεις εταιριών, στις μεταβολές που αφορούν τον τρόπο εξόφλησης αγορών και στα φορολογικά κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στα βασικά σημεία της περαίωσης, καθώς και στο νέο ρόλο του λογιστή-φοροτεχνικού για την υποστήριξη των πελατών του, με αυξημένες ευθύνες και αρμοδιότητες, που πλέον θεσμοθετούνται και νομοθετικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο μίας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, που η Eurobank διοργανώνει, σε συνεργασία με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε., με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας και της ανάπτυξης των Ελευθέρων Επαγγελματιών και των Μικρών Επιχειρήσεων, τομέας όπου η τράπεζα έχει την πρωτοπορία εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά.