Σε 27,5 δισ. ευρώ υπολογίζει η Τράπεζα της Ελλάδος την μείωση των καταθέσεων από την αρχή του χρόνου, που σε ποσοστό ισοδυναμεί με το 12% περίπου του συνόλου των καταθέσεων.

«Δεν είναι μόνο η έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα, είναι και η αποταμίευση κάτω από το μαξιλάρι αλλά και η κατανάλωση των καταθέσεων λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της πτώσης του βιοτικού επιπέδου», εξήγησε ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, ενημερώνοντας τους βουλευτές της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο κ. Προβόπουλος φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία των εσόδων και επεσήμανε ότι θα συμβάλει σημαντικά η περαίωση, που όμως δεν έχει φτάσει στον ορισθέντα στόχο.

Αναφορικά με το δανεισμό εκτίμησε ότι «λογικά δεν θα βγούμε στις αγορές πριν το τέλος του 2011, κι αυτό θα έχει να κάνει με την πρόοδο στην εξυγίανση, τον προϋπολογισμό αλλά και το διεθνή περίγυρο».

«Ο στόχος είναι μακρύς. Δεν δικαιολογείται πρόωρη κόπωση και εφησυχασμός. Ήδη η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη, η κρίση μπορεί και πρέπει να γίνει ο καταλύτης που θα αναμορφώσει την ελληνική οικονομία, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας», κατέληξε ο Κεντρικός Τραπεζίτης.