Υπό τη σκιά της ανησυχίας ότι ο χρόνος τελειώνει, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και της Ελλάδας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στη διαδικασία νέων, εξαντλητικών συνομιλιών.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ολοένα και περισσότερο στις αγορές εμφανίζεται ένα κλίμα δυσπιστίας ως προς τι μπορεί να περιμένει κανείς στη Λετονία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παράγοντες των διεθνών αγορών έχουν διαγράψει κάθε πιθανότητα προσέγγισης μέχρι τα τέλη Απριλίου και περιμένουν να συμβεί κάτι θετικό στις αρχές του επόμενοι μήνα. «Η Ελλάδα και η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνησή της έχει αποτύχει μέχρι τώρα να παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων προς τους πιστωτές της – τέτοιο που να τους τους δίνει το ελεύθερο να της προσφέρουν χρήματα», αναφέρει το άρθρο.
Ο οικονομολόγος της τράπεζας UBS, Ρέινχαρντ Κλούσε, αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος τελειώνει, δεν διαβλέπουμε εκείνες τις ενδείξεις ότι στη Ρίγα θα συμβεί κάποια επανάσταση. Αν δεν υπάρχει συμφωνία, ανεβαίνει ο κίνδυνος για την ελληνική κυβέρνηση να ξεμείνει από χρήματα, να μην αποφύγει τη χρεοκοπία και αυτό να οδηγήσει, ίσως, σε ένα Grexit».
Ο Guardian αναφέρει πως την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την τακτική συνεδρίαση του ΔΝΤ, υπήρξε μια περίεργη στήριξη των ελληνικών θέσεων από τον γνωστό Πολ Τόμσεν που τόνισε πως πως οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Αθήνα θα πρέπει να εξορθολογιστούν. Την ίδια στιγμή, όμως, η Γερμανία, διά του Σόιμπλε, διατήρησε τη σκληρή γραμμή αντιπαράθεσης.
Ο Αλαστάιρ Γουίντερ, της Daniel Stewart, θυμίζει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Ελλάδα έχει σημαντικές πληρωμές προς την ΕΚΤ. «Εντός και εκτός Ελλάδας, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα ως έχει και αυτή είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί το χάος στην Ελλάδα, καθώς και η διχόνοια και η σύγχυση, εντός της Ευρωζώνης, κατά τους προσεχείς μήνες».