Η εφαρμογή του υπό δημιουργία, μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης χρηματοοικονομικών κρίσεων, ο οποίος μπορεί να αφορά και τους ιδιώτες επενδυτές, θα είναι «κατά περίπτωση» ανέφερε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αντικατάσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Στήριξης», το οποίο είναι ύψους 750 δισ. ευρώ και η ισχύς του εκπνέει το 2013.

«Οι Γερμανικές Αρχές υπέβαλαν ένα πρώτο σχέδιο και δουλεύουμε επί ορισμένων αρχών που επιθυμούμε να αναγνωριστούν, συμπεριλαμβανομένου ότι ο μηχανισμός, αν υποθέσουμε ότι θα συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας, θα πρέπει να είναι εφαρμόζεται κατά περίπτωση», είπε η κ. Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ, σε νέο επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ιρλανδικών δεκαετών ομολόγων, λίγες ημέρες μετά το αίτημα του Δουβλίνου για οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Περί το μέσον των συναλλαγών η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφωνόταν στο επίπεδο του 9,010% έναντι 8,864% το βράδυ της Τετάρτης.