Η Γερμανία δεν εξετάζει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα, ακόμα και σε περίπτωση που τελικά προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ξεκαθάρισε ανώτατη γερμανική κυβερνητική πηγή.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το σχέδιο Α, δηλαδή την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σχέδιο Β», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα υπάρξει ένα πολύ περιορισμένο χρονικό περιθώριο αλλά δεν θα έλθει καμία νέα πρόταση προς την Αθήνα», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το επιτελείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε υπερωρίες το Σαββατοκύριακο ετοιμάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης στην Μπούντεσταγκ για τη δίμηνη παράταση του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα.

«Η ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει να τεθεί υπό πίεση», πρόσθεσε η ίδια πηγή και εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Ένα νέο κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να περάσει στους λαούς των άλλων χωρών της ευρωζώνης», είπε.