Η οικονομία της ευρωζώνης απασχολεί τον γερμανόφωνο τύπο, χωρίς να λείπουν και νέα δημοσιεύματα για την Εθνική Ελλάδος, μετά την αναπάντεχη ήττα από τα νησιά Φερόε.

Για το «καλύτερο αποτέλεσμα τριμήνου στην ευρωζώνη» το οποίο κατέγραψε η Ελλάδα, κάνει λόγο η εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung της Ζυρίχης, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Όπως γράφει η εφημερίδα, «ενισχύεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, έστω και με το ισχνό 0,2% κατά μέσο όρο», ενώ σημειώνει πως μόνο η Ιταλία και η Κύπρος παραμένουν σε αρνητικούς δείκτες.

Σε εκτενή ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερα θετικό είναι το ότι καταγράφεται ανάπτυξη σε μερικές χώρες, οι οποίες μέχρι πρότινος χρειάζονταν ή και ακόμη λαμβάνουν (οικονομική) βοήθεια. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για την Ελλάδα, όπου το ΑΕΠ αυξάνεται και πάλι μετά από έξι συνεχή έτη βαθιάς ύφεσης. Μάλιστα από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα κατέγραψε το μεγαλύτερο δείκτη ανάπτυξης σε όλη την ευρωζώνη με +0,7%. Βέβαια είχε προηγηθεί μία τόσο δραματική πτώση, ώστε η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, για να φτάσει και πάλι στα προ κρίσης επίπεδα και να περιορίσει τη μαζική ανεργία».

Ποδοσφαιρικό υστερόγραφο μετά την απρόσμενη ήττα της εθνικής Ελλάδας από τα Νησιά Φερόε: Η εφημερίδα Die Welt θυμίζει παλαιότερη δήλωση του Ρούντι Φέλερ, αλλά και του Μπέρτι Φογκτς, ότι «δεν υπάρχουν πλέον μικρές ομάδες στο ποδόσφαιρο». Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Ρούντι και ο Μπέρτι είχαν δίκιο. Δεν υπάρχουν πλέον μικροί. (…) Στο στρατόπεδο των Φερόε επικρατεί αισιοδοξία ότι για πρώτη φορά είναι δυνατή η πρόκριση σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. (…) Βέβαια η ομάδα των Φερόε παραμένει προτελευταία στη βαθμολογία. Αλλά ο όμιλος έχει αδύναμες ομάδες, ενώ ακόμη και ο τρίτος της τελικής κατάταξης θα έχει την ευκαιρία να προκριθεί, καθώς ο αριθμός των ομάδων που προκρίνονται στην τελική φάση έχει αυξηθεί (για πρώτη φορά) από 16 σε 24».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το άρθρο στην Rheinische Post του Ντύσσελντορφ σημειώνει ότι «θέλει μεγάλη τέχνη για να μην προκριθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 μία χώρα που έχει λίγο-πολύ αναγνωριστεί ως ποδοσφαιρική δύναμη. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί έχει διογκώσει την τελική φάση της διοργάνωσης που γίνεται στην πατρίδα του, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν τα μισά κράτη και κρατίδια (της Ευρώπης). Οι Έλληνες μάλλον προτιμούν να κάνουν παρατεταμένες διακοπές το καλοκαίρι του 2016». Ως πιθανούς αντικαταστάτες του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της εθνικής, η Rheinische Post αναφέρει τον επίσης Τζιοβάνι Τραπατόνι, αλλά και τον Ολλανδό Χενκ Τεν Κάτε, ενώ σημειώνει ότι «μάλλον αποκλείεται» μία επιστροφή του Ότο Ρεχάγκελ.