Περισσότερο από 14 μήνες έχει χρειασθεί στην 20μελή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που έχει αναλάβει να καταγράψει τις αδυναμίες της φορολογικής διοίκησης να συντάξει το σχετικό πόρισμα.

Αν και η καταγραφή αυτή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση ωστόσο από το Φεβρουάριο του 2013 έως σήμερα η σύνθεση της επιτροπής αυτής έχει αλλάξει πέντε φορές και διαρκώς ανακύπτουν προβλήματα με τη λειτουργία της (παραιτήσεις των επικεφαλής, κ.α..)

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προχώρησε στον εμπλουτισμό της επιτροπής και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει την ολοκλήρωση του έργου της το ταχύτερο δυνατόν.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η καταγραφή των ρυθμιστικών, επιχειρησιακών και διοικητικών λειτουργιών και διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης και η αναγνώριση των κινδύνων που ενέχονται στις λειτουργίες και διαδικασίες αυτές.

Η έκθεση της επιτροπής αναμένεται να οδηγήσει σε πλήθος νομοθετικών και οργανωτικών αλλαγών ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα διαφθοράς, κακοδιοίκησης και αυθαιρεσίας στη φορολογική διοίκηση.