Εισροή κεφαλαίων ύψους 62 δισ. ευρώ κατέγραψε τον Απρίλιο η αγορά συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη (ΟΣΑΚΑ), από 34 δισ. ευρώ εισροές το Μάρτιο. Οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις ΟΣΑΚΑ (δηλαδή ΟΣΑΚΑ εκτός αμοιβαίων κεφαλαίων Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 63 δισ. ευρώ, από 47 δισ. ευρώ του προηγούμενου μήνα. Οι καθαρές πωλήσεις των Ομολογιακών αμοιβαίων ανήλθαν στα 27 δισ. σε σχέση με τα 25 δισ. ευρώ του Μαρτίου.

Οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων συνέχισαν να είναι θετικές και τον Απρίλιο, καταγράφοντας σημαντική αύξηση (14 δισ. ευρώ από 6 δισ. ευρώ). Οι καθαρές πωλήσεις των Μικτών αμοιβαίων παρουσίασαν και αυτές αύξηση από 16 δισ. ευρώ τον Μάρτιο στα 20 δισ. ευρώ στο τέλος του Απριλίου.

Τα αμοιβαία κεφάλαια Χρηματαγοράς κατέγραψαν μειωμένες εκροές ύψους 1 δισ. ευρώ, σε σχέση με τις εκροές των 13 δισ. ευρώ του Μαρτίου.

Οι καθαρές πωλήσεις των μη-ΟΣΑΚΑ μειώθηκαν στα 15 δισ. ευρώ τον Απρίλιο από τα 18 δισ. ευρώ του προηγούμενου μήνα.

Οι καθαρές εισροές των special funds, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ συνταξιοδοτικά ταμεία) κατήλθαν στα 7 δισ., από τα 12 δισ. ευρώ του Μαρτίου. Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΑΚΑ στο τέλος του Απριλίου έφθασε τα 7.261 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,1% από το τέλος Μαρτίου. Το συνολικό ενεργητικό των μη-ΟΣΑΚΑ παρουσίασε και αυτό αύξηση ύψους 0,8% και ανήλθε στα 2.930 δισ. ευρώ στο τέλος του μήνα. Συνολικά, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη έφθασε τα 10.191 δισ. ευρώ στο τέλος του Απριλίου.