Καθαρά πολιτικό χαρακτήρα – παρά τον προβληματισμό που υπάρχει γι’ αυτό σε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – δίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου. Το είπε, άλλωστε, από τη Λάρισα, απ’ όπου ξεκίνησε τις περιοδείες του στην επαρχία μόλις 20 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ενώ ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους κατά του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα εάν η χώρα και η οικονομία θα πάνε μπροστά ή πίσω, τονίζοντας ότι που αυτό ζητούν οι πολίτες είναι το πρώτο, δίνοντας τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις εκλογές «κομβικές», μιλώντας στα στελέχη του σε περιφερειακή σύσκεψη, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ έκανε λόγο για «μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια» και επανέλαβε ότι «λεφτά υπάρχουν». «Μακάρι να είχαμε το χρόνο, να μας φέρουν χρήματα όλα τα μέτρα που πήραμε για να μη χρειαστεί να ζητήσουμε θυσίες από τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά δεν μας δόθηκε ο χρόνος», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που πήραμε θα επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε όσους πονέσαμε και θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε σταδιακά αλλά σταθερά τα βάρη εκεί όπου πραγματικά υπάρχει πλούτος και χτυπώντας τη σπατάλη. Αυτή είναι η σοσιαλιστική μας δέσμευση».
Αναφερόμενος στη ΝΔ και την κριτική της, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αν θέλουν να μάθουν ποιος διέσυρε την Ελλάδα, ας ρωτήσουν στο εξωτερικό, αν τους μιλάει κανείς. Και αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή, αν μιλήσει ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Λάρισα, έγιναν και τρεις θεματικές συσκέψεις για την κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη και τους αγρότες, τα συμπεράσματα των οποίων παρουσίασε πριν την ομιλία του κ. Παπανδρέου ο Κώστας Σκανδαλίδης. Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ και ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την περιφέρεια, ενώ προανήγγειλε θεσμικές αλλαγές για τους αγρότες και πως η επιστροφή του φόρου για το πετρέλαιο θα γίνει το Μάρτιο και του ΦΠΑ ως το Μάιο και οι αγροτικές αποζημιώσεις θα έχουν εξοφληθεί ως τον Ιούλιο.