Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημόσιου κ. Κώστας Μητρόπουλος. Η παραίτηση του κ. Μητρόπουλου ισχύει από την 10η Αυγούστου 2012.

Στην επιστολή παραιτήσεως η όποια κοινοποιήθηκε στους τρεις αρχηγούς των πολιτικών κόμματων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση ο κ. Μητρόπουλος προσδιορίζει στα 300 εκατ. ευρώ τον εφικτό στόχο για τις αποκρατικοποιήσεις το 2012, όταν το Μνημόνιο προβλέπει 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρει πως η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έδωσε την στήριξη που χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αντίθετα, με έμμεσο αλλά συστηματικό τρόπο μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του στα μάτια των πιθανών επενδυτών.

Ακόμη σημειώνει πως προκειμένου οι αποκρατικοποιήσεις να επιταχυνθούν και να φέρουν το σχεδιαζόμενο αποτέλεσμα θα πρέπει η Κυβέρνηση να παράσχει δημόσια και στην πράξη την πλήρη στήριξη της στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, να διευκολύνει όλες τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ και να προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις όπως αυτές έχουν σχεδιάσει.