«Πρέπει η Γερμανία και η Γαλλία χέρι με χέρι να βρουν στις 28 και 29 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) μία λύση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό στο στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι για να συμβεί κάτι θα τέτοιο «προϋποθέτει έναν πιο εντατικό διάλογο σε σχέση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα».

Την επομένη της διατύπωσης επικριτικών σχολίων προς την καγκελάριο της Γερμανίας και της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη Ρώμη, ο Ζαν-Μαρκ Ερό αρνήθηκε ότι υπάρχει η πρόθεση, εκ μέρους του Παρισιού, για τη δημιουργία συνασπισμού ή ενωμένου μετώπου κατά της καγκελαρίου.

«Σε καμία περίπτωση, θα ήταν λάθος επιλογή, θα ήταν ένα σοβαρό πολιτικό σφάλμα που δεν θα έφθανε σε καμία λύση», είπε. Χθες ζήτησε «να μην αφηνόμαστε σε απλοϊκά σχήματα», απαντώντας στη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ ενώπιον των γερμανών βουλευτών σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο δεν θα ικανοποιηθεί από «εύκολες λύσεις» και τη «μετριότητα» ως συνταγή για την έξοδο από την κρίση.