Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μίας άτυπης Συνόδου Κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι στη Στοκχόλμη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «προβλέπει μια σύνοδο με τους ηγέτες της ΕΕ, μια άτυπη σύνοδο στο τέλος αυτού του μήνα, αρχές του επόμενου μήνα, αφιερωμένη για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο βαν Ρόμπαϊ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ.

Η ιδέα ενός «ανεπίσημου δείπνου» ήδη προωθήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Βαν Ρομπάι , αλλά χωρίς λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Θα είναι «μια προπαρασκευαστική σύνοδος» για τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, που είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την απασχόληση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε ότι αυτή η θεματική δεν είναι νέα στην ΕΕ, αναφερόμενος χωρίς να τον κατονομάζει στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, που επιθυμεί να ξαναβάλει την ανάπτυξη στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών συζητήσεων, εφόσον εκλεγεί την Κυριακή.