Ο πρόεδρος του υπό ίδρυση Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, Γιάννης Μαρινόπουλος, μιλώντας για την αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί απέναντι στο Eurogroup για την μη αποζημίωση των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων έκανε λόγο για εμπαιγμό.

«Περιμέναμε να ολοκληρωθεί το PSI για να δοθεί μια πολιτική λύση. Αντί αυτού βρεθήκαμε απέναντι σε μια απόλυτη άρνηση για την εξέταση των δίκαιων αιτημάτων μας. Μας έχουν περιπαίξει. Επιφυλασσόσαστε για τη νομική μας απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε για πρωτόγνωρη αδικία και τόνισε πως οι φορολογούμενοι πολίτες, που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις θα βρεθούν σφόδρα ζημιωμένοι.

Τα φυσικά πρόσωπα – ομολογιούχοι του ελληνικού Δημοσίου κινούνται ομαδικά προκειμένου να διεκδικήσουν δικαστικά τις απώλειες, που υπέστησαν από το κούρεμα των ομολόγων τους και οι οποίες αγγίζουν πλέον το 80% της αρχικής τους επένδυσης.

Η ονομαστική αξία των ομολόγων των φυσικών προσώπων πριν το PSI ήταν 2,3 δισ. ευρώ, μετά το PSI διαμορφώθηκε στα 1,069 δισ. ευρώ, ενώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας η αξία των ομολόγων υπολογίζεται σήμερα στα 460 εκατ. ευρώ!