Στην διευκρίνιση ότι η όποια απόφαση για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από το PSI θα πρέπει να ληφθεί από το Eurogroup παρέσχε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Παρέμβαση» και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου στην τηλεόραση του Alpha ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως έχει αγωνιστεί πάρα πολύ για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων αλλά η θέση του Eurogroup ήταν απολύτως αρνητική γιατί έχουν εμφανιστεί ομολογιούχοι σε άλλες χώρες οι οποίοι δημιουργούν ζητήματα νομικών ευθυνών.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Eurogroup απολύτως, τις τιμάμε, δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι χωρίς την έγκριση του Eurogroup. Η δέσμευσή μας απέναντι στο Eurogroup είναι δέσμευση η οποία είναι αναμφισβήτητη», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ήταν η επανάληψη αυτής της συζήτησης στην Ελλάδα που οδήγησε τους ομολογιούχους των ξένων χωρών στο να διεκδικούν ίση μεταχείριση και να θέτουν κι αυτοί νομικά θέματα.