Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου τοποθέτησε την περασμένη Πέμπτη ως χρονικό ορίζοντα των εξελίξεων στο πιστωτικό σύστημα το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως διαβάζουμε στην Αξία σήμερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τρεις μεγάλους ξένους οίκους για την αποτίμηση και αξιολόγηση της δημόσιας συμμετοχής στο τραπεζικό σύστημα ενώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τις στρατηγικές επιλογές του τραπεζικού τομέα και θα έχει εκπονηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ.

Αναφορικά με τις ξένες επενδύσεις, ο υπουργός είπε ότι μας ενδιαφέρει το τραπεζικό σύστημα να διατηρήσει την ελληνικότητά του χωρίς αυτό να αναιρεί τις ξένες επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβουν χώρα στο πιστωτικό σύστημα σημαντικού μεγέθους εξαγωγές και συγχωνεύσεις και ήδη επιχειρούν να ενισχύσουν τα διαπραγματευτικά τους ατού έναντι του ανταγωνισμού.