Σε δραματικούς τόνους περιγράφει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος την κατάσταση στην αγορά, καταλογίζοντας αφερεγγυότητα στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για τσουνάμι λουκέτων.

«Η αγορά», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μίχαλος, «ζει αυτήν την εορταστική περίοδο τον χειρότερο εφιάλτη των τελευταίων δεκαετιών. Η πλήρης αφερεγγυότητα της κυβέρνησης έχει στην κυριολεξία παγώσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και η μοναδική πραγματικότητα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ένα τσουνάμι λουκέτων».

Ασκώντας σκληρή κριτική προς την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικότερα την τελευταία απόφαση για στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σχολίασε ότι «το Δημόσιο, με την τελευταία «οδηγία» του υπουργείου Οικονομικών, αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους και να εξυπηρετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου».

«Η οικονομία, η αγορά, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς και άλλες ανέξοδες αυτοκριτικές», προσέθεσε.

Τέλος, παίρνοντας θέση για την ανάγκη πολιτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Μίχαλος, συμπλήρωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει απολύτως κανένας άλλος δρόμος διαφυγής, παρά μόνο η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για αλλαγή κυβέρνησης».