Προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία, με περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές για όλους, αποτελούν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, η κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής φιλοσοφίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη στήριξη των στόχων της διεθνούς εκστρατείας Repo(we)r Greece, ο κ. Μίχαλος σημείωσε πως την τελευταία διετία η αξιοπιστία και η ελκυστικότητα της Ελλάδας έχουν πληγεί σοβαρά – «και ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα», είπε χαρακτηριστικά. 

«Σίγουρα, η Ευρώπη έχει τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση της κρίσης χρέους και για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα το κοινό νόμισμα. Ωστόσο, η σημερινή αρνητική εικόνα της Ελλάδας οφείλεται κυρίως σε εγχώριες πράξεις και παραλείψεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, προσθέτοντας πως «με αυτή την εικόνα και κυρίως με αυτό το κλίμα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στην «άμεση ανάγκη να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της διεθνώς» κι έθεσε ως προτεραιότητες:

-να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο επίπεδο της δημοσιονομικής προσαρμογής
-να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα νόμου και τάξης
-να δημιουργηθεί ένα φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις
-να γίνει επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

«Χρειάζεται να απαλλαγούμε από μια κατεστημένη φιλοσοφία που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα, φοβάται το ρίσκο και αποθαρρύνει τη δημιουργία», τόνισε ο κ. Μίχαλος και κατέληξε: «Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, δεν διαμορφώνεται μόνο από την εκάστοτε κυβέρνηση ή τους πολιτικούς της. Διαμορφώνεται και από τις επιχειρήσεις της, κι από τα συνδικάτα της, κι από την πνευματική της ηγεσία, αλλά και από τον καθένα μας. Αν θέλουμε λοιπόν μια νέα, μια καλύτερη εικόνα για τη χώρα μας, χρειάζεται να κοιτάξουμε πρώτα ανάμεσά μας. Για να αλλάξουμε όσα μας υποτιμούν και μας πληγώνουν. Για να αναδείξουμε και να στηρίξουμε όλα αυτά που αξίζουν. Όλα αυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μας. Όλα αυτά που μπορούν να μας κάνουν ξανά υπερήφανους».