«Η Ελλάδα υλοποιεί δύσκολες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την οικονομία της χώρας, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρούμε λύση με τις άλλες χώρες στο Eurogroup. Δεν είμαστε μακριά από την επίτευξη συμφωνίας. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά τις επόμενες δύο ημέρες, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup της Πέμπτης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι στη συνάντηση Τσακαλώτου-Λεμέρ συζητήθηκε η γαλλική πρόταση για τη σύνδεση των μελλοντικών ρυθμίσεων ανάπτυξης με τις όποιες παρεμβάσεις στο χρέος και όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου αυτή η πρόταση να λάβει την τελική της μορφή.

O γάλλος υπουργός ήλθε στην Αθήνα πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού κυρίως μεταξύ Γερμανίας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.