Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Μπούντενσμπαγκ, και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τζενς Βάιντμαν, υποστηρίζει ότι ο πυρήνας της Ευρώπης δεν κινδυνεύει από την κρίση χρέους του ευρώ και είναι αισιόδοξος ότι η Ιταλία μπορεί να τα καταφέρει, αν και τα σπρεντς της αυξάνονται άνω του 7%, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα.

«Ούτε η Γαλλία, ούτε η Αυστρία κλυδωνίζονται και τα επιτόκια τους δεν είναι και αφύσικα υψηλά έναντι των ιστορικών τους επιπέδων», ανέφερε ο Βάιντμαν, μιλώντας στην Berliner Zeitung.

«Τα γερμανικά ομόλογα θα επανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα αργότερα από τις αγορές, όπως πάντα, διότι η Γερμανία διαθέτει επαρκείς πολιτικές σταθεροποίησης», ανέφερε και κάλεσε να αποφεύγονται οι «υπερ-ερμηνείες» για την δημοπρασία ομολόγων από τη Γερμανία, την περασμένη Τετάρτη, που σημείωσε την μικρότερη ζήτηση στην ιστορία του ευρώ, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Ο Βάιντμαν ανέφερε ότι θα ήταν επίσης λάθος να λέγεται ότι η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, λέγοντας περιπαικτικά ότι, «μόλις τα δεκαετή ομόλογα σημειώσουν άνοδο, ο κόσμος προβλέπει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου».

Όπως σημείωσε επίσης, είναι «αισιόδοξος ότι οι Ιταλοί μπορούν να τα καταφέρουν με το 7% στα σπρεντς τους για ένα διάστημα».