Σε παρέμβασή του σε οικονομικό σεμινάριο στην πόλη Σπολέτο της κεντρικής Ιταλίας, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας-ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα από την πρώτη Νοεμβρίου-αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η ιταλική οικονομία.

«Πρέπει να αρθεί μια σειρά εμποδίων και περιορισμών που συνδέονται με τις οικονομικές δραστηριότητες και τον ανταγωνισμό, να δημιουργηθούν πιο ευνοϊκά θεσμικά πλαίσια για τις επιχειρήσεις, προάγοντας την απασχόληση», τόνισε ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, «οι νέοι δεν μπορούν να στερηθούν την ανάπτυξη και ούτε η ανάπτυξη τους νέους», ενώ «η χαμηλή ανάπτυξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, είναι συνέπεια και των όλο και πιο περιορισμένων ευκαιριών που προσφέρονται στους νέους».

Σε ότι αφορά την σημερινή δομή της αγοράς εργασίας, ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ, θεωρεί ότι «πρέπει να μειωθεί το κόστος που αντιμετωπίζει, κανείς, όταν θέλει να ανοίξει μια καινούρια επιχείρηση, όπως και τα έξοδα διαχείρισής της».

Αναφερόμενος, τέλος, στις αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να δρομολογηθούν, ο Μάριο Ντράγκι, υπενθύμισε ότι «το σημερινό σύστημα της απασχόλησης, συνεχίζει να ευνοεί όποιον έχει μια σχετικά προχωρημένη ηλικία, ή έχει ήδη εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση εργασίας».