Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδει ότι συζητήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισε Τρισέ, το σενάριο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Επικρίνοντας τη στάση του Τύπου, ο υπουργός τόνισε ότι «φτάσαμε τώρα στο σημείο να υπάρχουν δημοσιεύματα για το τι ειπώθηκε σε μία κλειστή συνάντηση, με τη συμμετοχή μόνον της κας Λαγκάρντ, του κ. Τρισέ και τη δική μου. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ενημέρωση προς κανένα δημοσιογράφο ως προς το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή. Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση για αυτό το περιβόητο σενάριο της “συντεταγμένης χρεωκοπίας”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όποιος μάλιστα γνωρίζει τις απόψεις προσώπων και θεσμών, ποτέ δεν θα μπορούσε να υποθέσει ότι συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Μόνον μία άσχετη και επιπόλαιη προσέγγιση, που δεν αντιλαμβάνεται τη βλάβη που προκαλεί στη χώρα, μπορεί να εμπνέει παρόμοια δημοσιεύματα και σχόλια», πρόσθεσε.