Ζημιές 40 δισ. ευρώ θα έχει η αυστριακή οικονομία, σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών της χώρας τα σενάρια αυτά είχαν εξεταστεί ήδη από την αρχή της κρίσης, οπότε και είχε διαπιστωθεί πως μια συμμετοχή της Αυστρίας στο πακέτο βοήθειας είναι σαφώς πολύ πιο συμφέρουσα.

Η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» σημειώνει ότι η Αυστρία συμμετείχε μέχρι τώρα με 1,2 δισεκατομμύρια στο πακέτο βοήθειας, ενώ το συνολικό ποσό της συμμετοχής της στα δάνεια προς την Ελλάδα, θα ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου θα χανόταν εάν η Αθήνα αντιμετώπιζε στάση πληρωμών.

Όπως αναφέρεται στις εκτιμήσεις του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται η «Ντι Πρέσε», μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα στοίχιζε άμεσα στην Αυστρία 5 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό συνολικού κόστους για την αυστριακή οικονομία, 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει τις έμμεσες ζημιές που θα προκύψουν από την πτώση των εξαγωγών, το κόστος για τις τράπεζες και άλλα παρόμοια.