Σαφή προειδοποίηση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για τις επιπτώσεις που θα έχει η αναστολή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

«Η κλεψύδρα έχει φτάσει κοντά στο τέλος της», λέει ο Γ.Προβόπουλος και τονίζει ότι είναι πλέον ώρα να περάσουμε από τα λόγια στη δράση.

Επίσης, τονίζει ότι η συνεχής φορολογική επιβάρυνση έχει εξαντλήσει τα όριά της, διατυπώνοντας αντιρρήσεις για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής με την οποία επιχειρείται η μείωση του ελλείμματος.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο διοικητής της ΤτΕ, σημειώνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έως τώρα έχει στηριχθεί σε4 μεγάλο βαθμό σε φορολογικά μέτρα, ενώ και το Μεσοπρόθεσμο δεν δίνει επαρκή έμφαση στον περιορισμό των δαπανών. Ωστόσο, ο Γ.Προβόπουλος επισημαίνει ότι τα έσοδα πρέπει να ενισχυθούν μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, καθώς κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, θα ενίσχυε το πρόγραμμα προσαρμογής. Επίσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφήνει αιχμές και για τη στάση της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η συντήρηση της ψευδαίσθησης ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις υπονομεύει τη συστράτευση της κοινωνίας στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και πώς όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.