Στο τέλος της εβδομάδας θα παρθεί η απόφαση για τη χορήγηση ή όχι της 5ης δόσης, ύψους 12 δις ευρώ, προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ναυτεμπορική. Επίσης, θα ακολουθήσει εισήγηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ενδεχόμενη νέα στήριξη.

Οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις της τρόικας στην Αθήνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι ιδιαίτερα σκληρές. Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, οι συζητήσεις στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση της Επιτροπής προς το Eurogroup.

Οι εξελίξεις θα πάρουν δραματικό χαρακτήρα εάν κριθεί ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Βέβαια, για την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών ένα τέτοιο σενάριο «δεν παίζει».

Την επόμενη εβδομάδα η τρόικα αναμένεται να ολοκληρώσει και τη δεύτερη αποστολή της. Να συντάξει δηλαδή έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Από αυτήν θα εξαρτηθεί η μορφή και το ύψος της νέας στήριξης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται νέο πακέτο στήριξης, ύψους 65 δις ευρώ, προς την Ελλάδα.