«Όπως και αν αποκαλέσεις την πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντισμός, παραμένει αναδιάρθρωση», αναφέρει με σημερινό του άρθρο στη Wall Street Journal ο συντάκτης Ιρβάιν Στέλτζερ. «Το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι πλέον τι μπορούμε να αποκομίσουμε από τις επερχόμενες πτωχεύσεις».

«Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ανίκανη να επιτύχει ακόμα και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια. Και αυτός ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που οι τρεις δανειστές της απειλούν να αποσυρθούν από την προσπάθεια διάσωσης», συνεχίζει το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας.

«Αναγνωρίζεται πλέον από όλους ότι η Ελλάδα αλλά και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα μπορέσουν ποτέ μα ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη τους, σίγουρα όχι στην ώρα τους και ακόμα πιο σίγουρα όχι στην ολότητά τους».

Ο Ιρβάιν Στέλτζερ εκτιμάει ότι μετά την πτώχευση της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Αυτό σημαίνει, στην πράξη, ότι ο ισολογισμός της ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.