Τα νέα από τη Νέα Υόρκη για τη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ κάνει πολλούς Έλληνες αξιωματούχους να ανησυχούν ότι το γεγονός θα φέρει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε μία χρονική στιγμή όπου οι συζητήσεις για λήψη αποφάσεων βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο.

«Ο Στρος Καν αναμενόταν να μετέχει στην καθοριστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου η κλιμακωμένη κατάσταση του ελληνικού χρέους θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

«Αυτό προσθέτει αβεβαιότητα στην προοπτική μίας γρήγορης λύσης», αναφέρει η κυρία Λούκα Κατσέλη στη βρετανική εφημερίδα. Συνεχίζοντας η Υπουργός τονίζει ότι «Όσο μεγαλύτερη ανασφάλεια επικρατεί στους σημαντικούς οργανισμούς, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος για μία χώρα όπως η Ελλάδα».

«Το ΔΝΤ υπό την ηγεσία του ήταν πιο ευέλικτο στο θέμα της Ελλάδας σε σύγκριση με τους άλλους δανειστές, Ε.Ε και ΔΝΤ», δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Πειραιά Θεόδωρος Πελαγίδης. Ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει καταλάβει πολύ καλύτερα από τους άλλους το ζήτημα της κρίσης. «Το γεγονός περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση, γιατί ένας από τους καθοριστικούς διαπραγματευτές είναι τώρα εκτός παιχνιδιού και ο κόσμος αναρωτιέται ποιος θα είναι ο επόμενος και τι θα πρέπει να αναμένουμε» αναφέρει ο κύριος Πελαγίδης.