Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πλήξει την Γερμανία προειδοποιεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Ο ελληνικός λογαριασμός». Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι περισσότερες τράπεζες θα αντέξουν τις συνέπειες στους ισολογισμούς τους, αλλά τα ρίσκα από τα παλιά χρέη της Hypo Real Estate είναι επισφαλή.

Η συγκεκριμένη τράπεζα μετά την κρατικοποίηση της μετέφερε τις απαιτήσεις έναντι των ελληνικών ομολόγων στην Εταιρεία υπό Εκκαθάριση που δημιούργησε,έτσι όπως αναφέρει η εφημερίδα.

«Επειδή το γερμανικό κράτος είναι ο εγγυητής της Εταιρείας υπό Εκκαθάριση, θα πρέπει σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους να αναλάβει και την εξόφληση του λογαριασμού» Το ίδιο ισχύει και για τα δάνεια που δόθηκαν προς την Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος σταθεροποίησης από την Τράπεζα Ανασυγκρότησης.

Παρόλα αυτά η εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν πρέπει οι απώλειες να αποτρέψουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «διότι μια καθυστερημένη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα κοστίσει ακόμη πιο ακριβά».