Σε φαγητό πολυτελείας τείνει να εξελιχθεί το παραδοσιακό σουβλάκι μετά τις ανατιμήσεις των τελευταίων ετών. Η τιμή που σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει τα 4 ευρώ προκαλεί πονοκέφαλο στους καταναλωτές ενώ «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ.

Πόσο κόστιζε και πόσο κοστίζει το σουβλάκι

  • Τον Σεπτέμβρη του 2023 κόστιζε από 3 έως 3,7 ευρώ
  • Τον Σεπτέμβρη του 2024 η τιμή κυμάνθηκε από 3,40 ευρώ έως 4,20 ευρώ

Το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι

Το περίφημο σάντουιτς της Θεσσαλονίκης

Μία 16άρα πίτα (με σουβλάκι 90-100 γρ. κρέας), με αλοιφή, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι

Τιμή πελάτη: 4,60 ευρώ (4,37 ευρώ το κόστος του επιχειρηματία)

Υλικά

Πίτα: 0,15 ευρώ – 0,20 ευρώ / τμχ (από 0,10 ευρώ)
Κρέας: +1 ευρώ
Ντομάτα: 1,98 ευρώ/κιλό (από 1,70 ευρώ)
Πατάτες: 1 ευρώ/κιλό (από 0,90 ευρώ)
Τζατζίκι: 7 ευρώ/κιλό (από 6,80 ευρώ)

*Κάρβουνα: 1,10 ευρώ / κιλό (από 0,70 ευρώ)

*Αμπαλάζ

  • Λαδόκολλα φούρνου: 0,20 ευρώ
  • Αλουμινοσακούλα: 13 λεπτά/ σακουλάκι
  • +Σακούλα νάιλον μεταφοράς
  • Χαρτοπετσέτες

*Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)

*Λειτουργικά έξοδα

  • Ρεύμα: 2.500 ευρώ (από 1.000 ευρώ)
  • Ενοίκια: 600 ευρώ -1.500 ευρώ
  • Μισθοί εργαζομένων
  • Δήμος (κόστος τραπεζοκαθισμάτων): π.χ 503 ευρώ το μέτρο στη Θεσσαλονίκη από 1.500 ευρώ -2.500 ευρώ /μήνα