Προ των πυλών βρίσκεται το νέο ακαδημαϊκό έτος με φοιτητές και γονείς να καλούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Οι τιμές ενοικίασης σπιτιών παραμένουν υψηλές στην Αθήνα, με τις πιο υψηλές να εντοπίζονται σε Κολωνάκι, Λυκαβηττό, Μετς, Κουκάκι, Δάφνη, Γουδί και Ιλίσια.

Τα τελευταία χρόνια η εξεύρεση ενός ποιοτικού ακινήτου θεωρείται μια άκρως δύσκολη διαδικασία, μετά την αυξανόμενη δυναμική του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης, λόγω του τουρισμού και τη μη ύπαρξη σχεδίου στεγαστικής πολιτικής, σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου.

Πλέον, τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την φοιτητική κατοικία έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς περιοχές που παραδοσιακά απευθύνονται σε φοιτητές πλέον μονοπωλούνται από κατοικίες που προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση.

O Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, ανέλυσε το ζήτημα τονίζοντας ότι, 9 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, κοστίζουν άνω των 400 ευρώ το μήνα, ενώ η ίδια εικόνα παρατηρείται και στον Πειραιά.