Είναι πραγματικά άξιον απορίας πως κάποιοι (απ)άνθρωποι αντιμετωπίζουν με τόση κακία τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεών μας. 

Στη διασταύρωση της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Ομορφοκκλησιάς, έξω από το γκαράζ του Δήμου Νέας Ιωνίας, υπάρχει εδώ και χρόνια μια ομάδα αδέσποτων σκυλιών. Αυτά τα σκυλιά έχουν γίνει κατά καιρούς στόχος επιθέσεων με αποτέλεσμα συχνά να τραυματίζονται. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι πολίτες που τα ταΐζουν και τα φροντίζουν όπως είναι η κα Μαρία Ιωάννου και η κα Φιλιώ Ιππίκογλου. Οι δύο φιλόζωες κυρίες πηγαίνουν τα αδέσποτα σε ιδιώτη γιατρό και τους έχουν κάνει όλα τα εμβόλια και τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται, ενώ έχουν και βιβλιάρια.

Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες τους φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει κάποιους συμπολίτες τους. «Έχουμε δεχτεί πολλές απειλές και ύβρεις, γιατί ταΐζουμε τα αδέσποτα. Μου είπαν με άγριο τρόπο για ένα συγκεκριμένο σκύλο, το Μούργο, να τον πάρω από εδώ, αλλιώς ή θα φέρουν το μπόγια ή θα του ρίξουν φόλα», καταγγέλλει η κα Ιωάννου, που μας μίλησε για μια περίπτωση απόπειρας δολοφονίας του σκυλιού ένα βράδυ του Ιουλίου από αυτοκίνητο που έκανε τετακέ και το τραυμάτισε στο πόδι.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημόσιος χώρος για τη φιλοξενία των αδέσποτων. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω του οποίου γίνεται μια καταγραφή και ιατρικός έλεγχος των ζώων από τους δήμους, σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις και κτηνιάτρους. Μετά, όμως, τα ζώα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον (όπως προβλέπεται από το νόμο), που δυστυχώς είναι ο δρόμος.

Αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται και στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Οι δύο κυρίες μας είπαν ότι ο Δήμος και η φιλοζωική προτίθενται να πάρουν τα σκυλιά για να τα ελέγξουν υγειονομικά και να τα φιλοξενήσουν για λίγες ημέρες σε μια πανσιόν. Ωστόσο, αναρωτιούνται γιατί πρέπει να γίνει αυτό, από τη στιγμή που τα σκυλιά έχουν υγειονομική φροντίδα.
πηγή: xtypos