Από τότε που ο David M. Phillips πήρε ένα μάθημα εντομολογίας στο Boston Museum of Science, ως έφηβος, είχε ήδη εθιστεί στα κάθε λογής… ζουζούνια.

Ως μεταπτυχιακός φοιτητής, ανέπτυξε μια αγάπη για το μικροσκόπιο κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος στην κυτταρική βιολογία. Περίπου πριν από δύο δεκαετίες, όταν άρχισε να εργάζεται ως επιστήμονας στη μελέτη του ιού HIV και το AIDS, τα συμφέροντα του διασταυρώθηκαν.


Ο Phillips συνήθιζε να πηγαίνει στο εργαστήριο νωρίς πριν τη δουλειά ή τα σαββατοκύριακα προκειμένου να φωτογραφήσει τα έντομα μέσα από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Οι φωτογραφίες του είναι πλέον συγκεντρωμένες στο βιβλίο, «Art and Architecture of insects».

Τα ηλεκτρονικά μικροσκόπια δεν είναι διαθέσιμα σε πολλές ερασιτέχνες φωτογράφους. Μπορούν να καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος ενός μικρού δωματίου δωμάτιο και κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. «Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο είναι σαν να πετάτε με διαστημόπλοιο. Υπάρχουν τόσα πολλά κουμπιά και μετρητές…», αναφέρει ο Philips στο slate.com.

Ο φωτογράφος, ενδιαφέρεται κυρίως για τα μικροσκοπικά έντομα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν από το ανθρώπινο μάτι.

«Τα περισσότερα από όσα έχω φωτογραφίσει, ζουν μέσα στα λουλούδια», σημειώνει.