Την ώρα που κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων βγάζουν βόλτα το σκύλο τους ή χαϊδεύουν τη γάτα τους, οι Doug και Lynne Seus από τη Γιούτα περνούν το χρόνο τους φροντίζοντας τις τρεις… αρκούδες γκρίζλι που ζουν στο ράντσο τους.

Η «φροντίδα» περιλαμβάνει και την εκπαίδευσή τους καθώς το ζευγάρι ασχολείται επαγγελματικά με την προετοιμασία αρκούδων για συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως το «Game Of Thrones» και το «Θρύλοι του Πάθους».

Η «καριέρα» τους άρχισε το 1973 με τον αρκούδο Bart The Bear, συμπρωταγωνιστή αργότερα των Άντονι Χόπκινς και Μπραντ Πιτ αλλά και συμπαρουσιαστή των Όσκαρ με τον Mike Myers το 1998.

Σαράντα χρόνια μετά, και δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Bart The Bear από καρκίνο, το ζευγάρι συνεχίζει τη δράση του με τα αδέλφια Bart The Bear 2 και Honey Bump αλλά και τον Tank.

Ο Tank πρωταγωνίστησε στο «Dr Doolittle 2» και προπονείται καθημερινά ώστε να μάθει να χαιρετάει και να κάνει γιόγκα.

Η Honey Bump έπαιξε στο «Θεός για μια βδομάδα» με τον Jim Carey και μπορεί να κάνει… κινήσεις μπαλέτου.
Ο αδελφός της Bart 2 έπαιξε πρόσφατα στη σειρά «Game of Thrones» του δικτύου HBO.

Στα παρασκήνια, μια μεγάλη αγάπη κι ένας ισχυρός δεσμός αναπτύχθηκε ανάμεσα στις αρκούδες και το ζευγάρι. Καθώς ζουν τόσα χρόνια μαζί άνθρωποι και αρκούδες έχουν πλήρως εξοικειωθεί και περνούν χρόνο παίζοντας και δίνοντας και παίρνοντας χάδια.

Οι αρκούδες είναι επίσης «πρέσβεις» της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Vital Ground, που διοικούν οι Seus, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των αρκούδων γκρίζλι και όχι μόνο.

Δείτε τις φωτογραφίες