Να είναι προσεκτικοί καλεί τους οδηγούς το Κέντρο Προστασίας Πουλιών στην πόλη North Berwick της Σκωτίας καθώς συχνά αποπροσανατολισμένα θαλασσοπούλια- που λέγονταI pufflings- κρύβονται κάτω από τα οχήματά τους!

Όπως γράφει το BBC, όταν τα πουλιά αφήνουν τις «φωλιές» τους για πρώτη φορά έχουν προορισμό τη θάλασσα αλλά πολλές φορές αποπροσανατολίζονται από τα φώτα της πόλης και αντί να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα καταλήγουν στους δρόμους. Καθ, αναζητώντας ένα μέρος για να κρυφτούν, βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τα αυτοκίνητα.

Το North Berwick βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν μεγάλες αποικίες puffin.

Σύμφωνα με το προσωπικό του Κέντρου Προστασίας Πουλιών, τα puffins αναμένεται να αφήσουν τις επόμενες εβδομάδες τις φωλιές τους με προορισμό τη θάλασσα.

Τα προηγούμενα χρόνια το Κέντρο είχε ειδοποιηθεί από πολίτες για πολλά χαμένα pufflings. Ένα είχε βρεθεί να βολτάρει σε διάδρομο ξενοδοχείου κι ένα άλλο κάτω από αυτοκίνητο έξω από ένα σούπερ μάρκετ.

Ο επικεφαλής του κέντρου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες αφενός να είναι προσεκτικοί αφετέρου να ειδοποιούν το Κέντρο εάν εντοπίσουν ένα χαμένο θαλασσοπούλι.

«Αυτή η περίοδος είναι “κλειδί” για τα puffins καθώς κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Ωστόσο οι γονείς φεύγουν χωρίς τα μικρά κι έτσι αυτά μπορεί να χαθούν και να κατευθυνθούν προς την πόλη. Είναι πολύ όμορφα θαλασσοπούλια και σημαντικό κομμάτι της θαλάσσιας ζωής μας», τόνισε.