Στην εκδήλωση για το νερό, «Πες το με μια σταγόνα», που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS στην πλατεία Μοναστηρακίου, πολλοί περαστικοί εξέφρασαν το μήνυμά τους για τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων πάνω σε χάρτινες σταγόνες.

«Εύχομαι τα παιδιά μου να χαίρονται το νερό όπως εγώ», γράφει ο Χρήστος, 14 ετών, στο χαρτί σε σχήμα σταγόνας που πήρε από τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Η Λουκία Καλαϊτζή, μέλος του Δικτύου, δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως όλες οι σκέψεις των ανθρώπων θα τυπωθούν σε ένα φωτογραφικό κολάζ που θα διακινηθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Σκοπός της δράσης μας», εξηγεί η κ. Καλαϊτζή, «είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις τρομερές πιέσεις που δέχεται το νερό, τόσο από την οικιακή χρήση όσο και από τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή».

Ήδη, στη λεκάνη της Μεσογείου το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι υπαρκτό, ενώ σε πολλά νησιά, όπως οι Κυκλάδες, το θέμα αντιμετωπίζεται με τη μεταφορά νερού από άλλα μέρη.

Η κ. Καλαϊτζή πρόσθεσε πως σε περσινή έρευνα του Δικτύου ο κόσμος ζητούσε περισσότερη ενημέρωση, μιας και διαπίστωνε το έλλειμμα της δικής του πληροφόρησης για τη χρήση του νερού.