Τι πιο φυσιολογικό από το παιχνίδι στο νερό για τα μικρά θαλάσσια λιοντάρια. Και τι πιο φυσιολογικό από το εντυπωσιαστούν από την υποβρύχια φωτογραφική μηχανή που αποτέλεσε κάτι νέο στον μικρόκοσμό τους!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Michael O’Neill ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα και βρέθηκε περικυκλωμένος από τουλάχιστον σαράντα θαλάσσια λιοντάρια. Ο Michael δεν έχασε την ευκαιρία, στο νησί Hopkins στη νότια Αυστραλία και τώρα σκοπεύει να τις κυκλοφορήσει σε ένα νέο βιβλίο για τη θαλάσσια ζωή.
«Τα μικρά έπαιζαν στα ρηχά και τα ενήλικα ζώα λιάζονταν», αφηγείται ο 45χρονος φωτογράφος. «Μόλις πήδηξα στο νερό από τη βάρκα όλα άρχισαν να κολυμπούν προς το μέρος μου. Ήταν όλα φιλικά και τους προκάλεσε περιέργεια η φωτογραφική μου μηχανή. Τα μικρά έπαιζαν και κυνηγούσαν το ένα το άλλο, έπιανα πέτρες και τις άφηναν να πέσουν στο νερό και μερικές φορές έκαναν μπουρμπουλήθρες. Με ακολουθούσαν για περίπου δύο ώρες και μετά έχασαν το ενδιαφέρον τους και κολύμπησαν μακριά μου».

Το συγκεκριμένο είδος αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο και μόλις 10 με 15.000 έχουν απομείνει παρότι έχει απαγορευτεί το κυνήγι τους εδώ και σαράντα χρόνια.

Δείτε τις φωτογραφίες