Αν ήταν άνθρωπος θα είχε ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής και θα είχε φτάσει τα 112 χρόνια! Η Rosie κάθεται στο μπαρ στην pub «Swan with Two Neck» στο χωριό Pendleton στην περιοχή Lancashire από τη δεκαετία του ’80 και είναι μία από τις γηραιότερες γάτες της Βρετανίας.

Η ιδιοκτήτρια της pub Christine Dilworth πιστεύει πως το μυστικό μακροζωίας της Rosie κρύβεται στην οσμή του ζύθου που αναπνέει τόσα χρόνια τώρα.

Η 52χρονη Christine είπε πως η Rosie είχε πάντα καλή παρέα και απολάμβανε να κάθεται δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

«Είχαμε διάφορες γάτες αλλά η Rosie είναι ξεχωριστή. Είναι μία πραγματική κυρία και είναι προσεκτική και χαρούμενη όταν την πλησιάζουν τα παιδιά», πρόσθεσε. «Δεν περνά μέρα που να μη ρωτά ο κόσμος τι κάνει η Rosie και πολλοί τη φωτογραφίζουν. Νομίζω πως απολαμβάνει τη διασημότητα!»

Το μικρό μέγεθος της Rosie έχει ως αποτέλεσμα συχνά να την μπερδεύουν με γατάκι. Εκείνη πάντως ευχαριστιέται τα χάδια των θαμώνων και τη θαλπωρή της μπάρας!

«Σπάνια ανεβαίνει στον επάνω όροφο, της αρέσει να τεντώνεται μπροστά στο τζάκι. Το καλοκαίρι βγαίνει έξω και
λιάζεται», λέει η Christine.

Η οικογένεια της Christine ανησύχησε όταν πριν από δύο χρόνια η Rosie εμφάνισε καρκίνο στο αυτί της και χρειάστηκε τμήμα του να ακρωτηριαστεί.

Σύμφωνα με την Christine, η Rosie βρίσκεται σε… ανοιχτή επικοινωνία με τους τακτικούς πελάτες και τους… νιαουρίζει όταν της μιλούν!

«Θα γιορτάσουμε τα 25 χρόνια της pub στις 25 Αυγούστου, θα είναι υπέροχα αν η Rosie είναι ακόμα μαζί μας», κατέληξε.