Η μικρή πολική αρκούδα, που ονομάζεται Siku, γεννήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο πάρκο Scandinavian Wildfire στη Δανία. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου απομάκρυναν τον Siku από τη μητέρα του αφού η ίδια δεν μπορούσε να του παρέχει όσο γάλα χρειαζόταν.

Η μητέρα του ζει ελεύθερη, ενώ ο μικρός Siku δέχεται τη βοήθεια των ειδικών μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Επιπλέον, ο Siku έχει γίνει σταρ αφού κάμερες καταγράφουν τη ζωή του και τη μεταδίδουν ζωντανά στο Διαδίκτυο.

Αυτή η κίνηση έχει σκοπό να προωθήσει τις προσπάθειες για την προστασία των πολικών αρκούδων καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Ο Siku έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην οθόνη τη Δευτέρα. Tο Polar Bears International σε συνεργασία με το explore.org επισημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα ώστε να σωθεί ο πάγος της Αρκτικής, καθώς και τα ζώα που εξαρτώνται από αυτόν.

Η webcam του Siku είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες της ημέρας στο explore.org, ενώ σημειώνεται ότι η αναμετάδοση δεν επηρεάζει καθόλου τη ζωή της αρκούδας και δεν προσθέτει κάτι «ξένο» στο περιβάλλον της.