Για ανακύκλωση «μόνο για τα μάτια του κόσμου» καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία το Δήμο Βόλου παραθέτοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες στις οποίες και σε ίδιο απορριμματοφόρο του Δήμου φαίνεται να αδειάζονται μπλε και πράσινοι κάδοι μαζί.

Ειδικότερα, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία καταγγέλλει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ταχυδρόμου, πως στις 11 Φεβρουαρίου συγκεκριμένο όχημα αποκομιδής στα Παλαιά – έχουν καταγεγραμμένο και τον αριθμό του – αδιαφορώντας για τον κόπο που καταβάλουν οι πολίτες να διαχωρίζουν τα σκουπίδια τους, άδειαζε τόσο τους μπλε όσο και τους πράσινους κάδους.

Σε ερώτηση που έγινε από μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, οι υπάλληλοι της αποκομιδής ισχυρίστηκαν ότι στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης είχαν πεταχτεί άλλα υλικά και όχι ανακυκλώσιμα και έτσι το όχημα συνέχισε να αδειάζει όλους τους κάδους στην πορεία του αδιακρίτως.

«Εκμηδενίζεται με αυτόν τον τρόπο κάθε προσπάθεια των ευσυνείδητων πολιτών αυτής της πόλης», τονίζουν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ενώ σχετική επιστολή μαζί με το φωτογραφικό υλικό έστειλαν στο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη.