Αρωγός και συνεργάτης στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που προωθεί ο Αρκτούρος θα σταθεί ο δήμος Καλαμπάκας.

Στη παρουσίαση του προγράμματος, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημ. Σακελλαρίου δήλωσε συμμέτοχος αναφέροντας ότι «ο δήμος Καλαμπάκας αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος», σύμφωνα με το thessalianews.gr.

Στο κοινό συστήθηκε η Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος που θα συμβάλλει συμβουλευτικά και στην πρόταση επιπλέον μέτρων, κατάλληλων για εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία των Δικτύων συνεργασίας στο πρόγραμμα για κυνηγούς, κτηνοτρόφους και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, σχολιάστηκε το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η χρήση της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής του Αρκτούρου για καταγγελίες περιστατικών χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων όλο το 24ωρο από τους κατοίκους Μετεώρων-Καλαμπάκας: 800 11 01010.