Σύμφωνα με τις αναφορές, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26.000 πολικές αρκούδες στον πλανήτη που κάνουν ό,τι μπορούν για να τα φέρουν βόλτα με την κλιματική αλλαγή.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Σεπτεμβρίου όταν ένα κουφάρι φάλαινας ξεβράστηκε στις βόρειες ακτές της Σιβηρίας και το παρατηρητήριο άγριας ζωής Wrangel Island State Nature Reserve ήταν εκεί για να καταγράψει το γεγονός.

arkkdoouudusfgrgfdf2

Το γεγονός ήταν ότι το 1% σχεδόν των πολικών αρκούδων του κόσμου έσπευσε στην παραλία για να τραφεί από τη νεκρή φάλαινα!

arkkdoouudusfgrgfdf3

«Έπρεπε να το ζήσεις για να το πιστέψεις. Ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που τσιμπιούνται για να πιστέψουν ότι συνέβη», έγραψε ο αρχηγός της αποστολής, Rodney Russ, στο blog του.

arkkdoouudusfgrgfdf4

Η ομάδα μέτρησε τουλάχιστον 150 αρκούδες, ενώ το καταφύγιο παρέθεσε 230 στο δικό του ανακοινωθέν. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι φυσικά η ύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπινων μαρτύρων, καθώς επιστήμονες από τη Σιβηρία μέχρι και την Αλάσκα είχαν πληροφορηθεί για το γεγονός και ήταν εκεί για να δουν το τσιμπούσι.

arkkdoouudusfgrgfdf5

Οι πολικές αρκούδες δεν περιλαμβάνονται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, τώρα όμως που η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί το φυσικό τους habitat εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον τους…

arkkdoouudusfgrgfdf6 arkkdoouudusfgrgfdf7