Εκπληκτικές φωτογραφίες με λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες,  ύαινες κι άλλα άγρια ζώα να περιφέρονται στους νερόλακκους του Ζαμβέζη στη Ναμίμπια έχει στο «βιογραφικό» του ο φωτογράφος Will Burrard-Lucas.

Ο φωτογράφος ταξίδεψε στην περιοχή τον Αύγουστο του 2015 με το WWF για να συμβάλει στις προσπάθειες προστασίας της άγριας ζωής.

Είναι το σημείο που «συναντώνται» Αγκόλα, Ζάμπια, Ναμίμπια και Μποτσουάνα και πολλές φορές περνούν από εκεί τα ζώα προς και από την γειτονική Ζιμπάμπουε- έτσι είναι ένα πολύ σημαντικό «σταυροδρόμι».

Ο φωτογράφος βρέθηκε στα καλύτερα σημεία ώστε να εξασφαλίσει τις πιο ζωντανές φωτογραφίες και ολοφάνερα το πέτυχε.

Όπως περιγράφει στο blog του, τα σαρκοβόρα ζώα είναι πολύ απόμακρα και πολύ δύσκολο να τα συναντήσεις. Επί δύο εβδομάδες δεν είχε δει κανένα!

Τότε έστησε πέντε φωτογραφικές μηχανές κρυμμένες σε πολυσύχναστους νερόλακκους. Πρόκειται για συσκευές με αισθητήρες κίνησης που βγάζουν φωτογραφίες όταν κάτι κινηθεί μπροστά τους.

Έτσι τραβήχτηκαν φωτογραφίες που δεν θα μπορούσαν να είχαν βγει αλλιώς. Τα μεγάλα αιλουροειδή ωστόσο παρέμεναν εκτός φακού.

«Το πιο δύσκολο ήταν να φωτογραφήσω τα λιοντάρια, είναι πολύ ντροπαλά», εξηγεί, «στους τρεις μήνες που λειτουργούσαν οι φωτογραφικές μηχανές μου τα λιοντάρια πέρασαν μπροστά μόλις δύο φορές».

zwasakm9 zwasakm8 zwasakm7 zwasakm6 zwasakm5 zwasakm4 zwasakm3 zwasakm2 zwasakm1