Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ-Περιβαλλοντική Διαχείριση, η εταιρία NIKAS. Βασικό θέμα της γιορτής ήταν η εκπαίδευση των μικρών παιδιών στο θέμα της ανακύκλωσης.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της NIKAS, στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στο Κέντρο, τα παιδιά του Ελληνο-Γαλλικού Σχολείου της Αγίας Παρασκευής, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια για το περιβάλλον, να μάθουν την αξία της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να ανακυκλώσουν στην πράξη συσκευασίες από πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικές σακούλες. Μουσικά CD και περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό υλικό ήταν η επιβράβευση των μαθητών για τις προσπάθειες τους.

Στην εκπαιδευτική εκδήλωση παρευρέθησαν και μίλησαν στα παιδιά για τα οφέλη της ανακύκλωσης η Brand Manager της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, κ. Χρυσάνθη Κοροπούλη, ο Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, κ. Βαγγέλης Πάτρας και ο ηθοποιός, κ. Γιάννης Στεφόπουλος.