Με «πράσινα» προγράμματα και εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και ειδικούς γιορτάζει το Μουσείο Ηρακλειδών την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου.
«Κάθε μήλο, μίλημα / κάθε φύλλο, φίλημα»
Εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών
Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ένα πρωτότυπο παιδικό εργαστήρι, που προβάλει τη σημασία της Φύσης, ως πηγής έμπνευσης, συμβολισμών και τέχνης. Με αφορμή ένα δένδρο μηλιάς, τα παιδιά ακούν επιλεγμένα παραμύθια και στη συνέχεια καλούνται να στολίσουν με φύλλα, μήλα και πουλιά, που κατασκευάζουν τα ίδια από πηλό, ένα δέντρο: κάθε φύλλο κι ένας φίλος, κάθε μήλο και μια ιστορία, κάθε πουλί και μια ευχή. Το πήλινο δέντρο, το φορτωμένο με τις ιστορίες και τα συναισθήματα των παιδιών, θα εκτεθεί στην αυλή του μουσείου.
Ημερομηνία: Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, ώρα 11:30 – 13:30
Τόπος: Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου
Κόστος Συμμετοχής: 20 € (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)
Επιμέλεια-Διεξαγωγή Προγράμματος: Νίκος Λιάρος, Αρχαιολόγος-Κεραμίστας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ.– Παρ. 09:00-16:00) τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
e-mail: [email protected]
«Ο μικρόκοσμος του δάσους»
Έκθεση Παιδικών Εικαστικών έργων
Έκθεση παιδικών εικαστικών έργων με θέμα τον μικρόκοσμο που ζει στο δάσος (βασισμένα σε μοτίβα του M.C.Escher, από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου) από τα εργαστήρια που πραγματοποιεί το Μουσείο Ηρακλειδών κάθε Κυριακή, κατά τη διάρκεια του Μαΐου.
Διάρκεια Έκθεσης: από Τετάρτη 1/6/2011 έως Κυριακή 5/6/2011
Τόπος: Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου
Για παιδιά Δημοτικού
Ελεύθερη Είσοδος
«Περιβάλλον και κατοικία: Τα τρία γουρουνάκια χτίζουν σπίτι»
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, για οργανωμένες σχολικές ομάδες, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, από την κυρία Ελένη Σβορώνου, με θέμα: «Περιβάλλον και κατοικία: Τα τρία γουρουνάκια χτίζουν σπίτι». Ο οικιακός τομέας ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας. Τα σπίτια είναι ενεργοβόρα και έχουν «μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα». Σ’ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους «οικολογικό σπίτι», χρησιμοποιώντας τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογία. Ξεκινώντας από τις φωλιές των ζώων και τα δεντρόσπιτα και περνώντας από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οργάνωση των οικισμών, τα παιδιά θα φτάσουν στο ιδανικό σπίτι του μέλλοντος. Θα διερευνήσουν ακόμη τρόπους για να κάνουν τη λειτουργία του δικού τους σπιτιού πιο οικονομική και πιο οικολογική, αλλάζοντας τις καθημερινές συνήθειες στο σπίτι.
Ημερομηνία: Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, ώρα 10:00 – 12:00
Τόπος: Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν
Επιμέλεια-Διεξαγωγή Προγράμματος: Ελένη Σβορώνου, WWF Hellas