Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ζητάει εθελοντές που θα βοηθούν τις Κυριακές τα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του στο Κορωπί (άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια). Τα άλογα, που βρίσκονται στους στάβλους του συλλόγου, είναι πλέον σε καλά χέρια και φροντίζονται από ειδικούς, ενώ είχαν βρεθεί άρρωστα, υποσιτισμένα και παραμελημένα, να υποφέρουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους.

Ο όμιλος είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Κυριακή από τις 11:00-14:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στο [email protected] ή να πάνε επιτόπου ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους του συλλόγου, τα άλογα και να δουν τους χώρους του ομίλου. Οι εθελοντές θα χρειαστούν εκπαίδευση σχετικά με τη βοήθεια που θα προσφέρουν ανάλογα με την δραστηριότητα που θα αναλάβουν.

Το τμήμα καταγγελιών του συλλόγου ζητάει εθελοντές, που να διαθέτουν βασικές γνώσεις σχετικά με τα ιπποειδή, καθώς επίσης και μεταφορικό μέσο αλλά και διαθέσιμο χρόνο, προκειμένου να ελέγχουν περιστατικά, τα οποία καταγγέλλονται στον σύλλογο.

Οι εθελοντές θα πηγαίνουν επιτόπου, εντός της Αττικής , προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση του ζώου. Αν θέλετε να καταγγείλετε περιστατικό που αφορά κακοποίηση ιπποειδών (γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα, πόνι) καλέστε αμέσως στο τηλέφωνο 6979090513.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών  βρίσκεται στο Κορωπί στην οδό Φιλιάτης 79, κάθετος Ανδριανού, τηλ. 2106022359.

Πηγή: zoosos.gr