Εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι επισκέπτες στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Κέντρο ΓΑΙΑ, την Κυριακή 15 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Θα ανακαλύψουν πώς δημιουργούνται και συντηρούνται οι συλλογές, η περιοδική έκθεση βιβλίου θα τους φέρει πίσω «ξεχασμένες» μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια, η έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών θα τους δώσει μία διαφορετική οπτική γωνία στην έννοια της συλλογικής μνήμης, ενώ η περιήγηση στις μόνιμες εκθέσεις συντελεί στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ανθρώπου με την φύση και τα περιβαλλοντικά θέματα.

Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα από 12 εργαστήρια (ανάλογα με την ηλικία τους) για να παρακολουθήσουν!

Το Μουσείο θα τιμήσει την ήπειρο της Αφρικής με ειδικό μουσικό αφιέρωμα, προβολές μικρών ταινιών και την παρουσίαση οδοιπορικού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που έγινε το 2010 σε 9 χώρες της ανατολικής Αφρικής από την ελληνική ομάδα Green Project.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.