Δύο άγνωστα μέχρι σήμερα είδη ψαριών ανακάλυψαν σήμερα ερευνητές στον Κόλπο του Μεξικού, εκεί όπου μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου από τον αγωγό της BP.

Τα ψάρια «νυχτερίδες» ζουν αποκλειστικά σε μεγάλα βάθη στον Κόλπο του Μεξικού και ονομάζονται έτσι λόγω του σχήματος τους και επειδή «περπατούν» στο βυθό της θάλασσας, σαν μια νυχτερίδα που σέρνεται.

«Ένα από τα δύο ψάρια που περιγράφουμε ζει αποκλειστικά στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας», δήλωσε ο John Sparks από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.

«Αν ανακαλύπτουμε ακόμα νέα είδη ψαριών στον Κόλπο του Μεξικού, φανταστείτε πόσα άλλα είδη δεν έχουν βρεθεί…» σύμπλήρωσε.

Τα ψάρια ονομάστηκαν από την ομάδα του Sparks ως Halieutichthys intermedius και Halieutichthys bispinosus. Ένα τρίτο συγγενικό είδος ζει ακόμα στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας το Halieutichthys aculeatus.

Το πρόβλημα με τη διαρροή του πετρελαίου αναμένεται να λυθεί με δύο γεωτρήσεις εκτόνωσης, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΒΡ θα είναι έτοιμες τον Αύγουστο.

Πηγή: econews.gr